Cursussen en trainingen

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Wilt u meer weten over de omgang met kinderen na een scheiding of kinderen die angstig zijn? Het Jeugdteam Hoeksche Waard geeft ook trainingen en cursussen voor ouders en kinderen. Onze trainingen/cursussen hebben thema’s als weerbaarheid, echtscheiding, ADHD en opvoeden.

De Theory of Mind (TOM) training is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen (9 t/m 12 jaar), die moeite hebben zich te verplaatsen in de gedachten en gevoelens van anderen. Er wordt in kleine stapjes geoefend, met behulp van foto’s, spelletjes en toneel. Bij de samenstelling van de groep wordt rekening gehouden met de mogelijkheden/beperkingen van het kind. Klik hier voor meer informatie over de training.

Aanmelden is alleen mogelijk bij lopende jeugdteamtrajecten.

Niet iedere jongere doet zijn levensvaardigheden automatisch op. Door de VRIENDEN-training vergroten ze hun zelfverzekerdheid. Ze denken minder snel in problemen maar in oplossingen en zien zo hun emotionele veerkracht weer toenemen. Het programma is bedoeld voor jongeren.

Aanmelden alleen mogelijk bij lopende jeugdteamtrajecten.

Hebben kinderen te maken gehad met een echtscheiding? Dat kan een ervaring zijn die veel indruk maakt. Het programma Dappere Dino’s helpt kinderen om hun gevoelens na de scheiding een plek te geven. Ook leren ze van de ervaringen van andere kinderen met gescheiden ouders. Het programma is genoemd naar het knuffeldier dat de hoofdrol speelt in de bijeenkomsten. Een dino vertelt hoe hij zelf omgaat met de scheiding van zijn ouders. Dappere Dino’s mogen maximaal 7 jaar oud zijn. Voor kinderen van 8-12 jaar is er een vergelijkbaar programma, KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties). Door erover te praten en spelletjes leren kinderen de scheiding te begrijpen en te verwerken.

De programma’s Dappere Dino’s en Kies worden aangeboden door Kwadraad. Aanmelden kan via telefoonnummer 088-900 40 00.

De Rots & Water training is bedoeld voor kinderen die meer voor zichzelf willen opkomen. Ook helpt de training hen om hun boosheid te beheersen. Kinderen en jongeren tussen 8-16 jaar kunnen eraan deelnemen. Door de training leren ze weerbaarder te worden. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en weten wat ze moeten doen als ze bijvoorbeeld worden gepest.

Rots en watertraining wordt aangeboden door Kwadraad en door het jeugdteam aan klanten met een lopend traject.