Jong JGZ en de consultatiebureaus

Wat doet de jeugdgezondheidszorg (JGZ)?

Het mooiste wat je een kind kunt geven is een kans om gezond en gelukkig op te groeien. Jong JGZ biedt preventieve jeugdgezondheidszorg aan alle 0-18 jarigen in de Hoeksche Waard. We kijken naar de groei en ontwikkeling van je kind tijdens verschillende contactmomenten op het consultatiebureau of op school. Ook voeren we het Rijksvaccinatieprogramma uit. Vanaf het moment dat je zwanger bent totdat je kind 18 jaar is ben je welkom bij ons. Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, assistenten en pedagogen adviseren, wegen, meten, nemen oog- en gehoortesten af en vaccineren op de juiste momenten. Onze dienstverlening is gratis.

Je kunt bij Jong JGZ terecht voor vragen en advies

Ook is Jong JGZ dé plek waar ouders, verzorgers, kinderen en jongeren terecht kunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien, verzorging en ouderschap. Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, (dokters)assistenten en pedagogen adviseren en helpen je graag. Als het nodig is zoeken we de juiste specialist in ons netwerk, zoals een huisarts, fysiotherapeut of logopedist. We weten als geen ander dat opgroeien soms een uitdaging is. Daarom is geen vraag ons te gek. We denken graag met je mee.

Locaties en inlooptijden

Kijk voor de consultatiebureaus en inloopspreekuren op de website van Jong JGZ.

VoorZorg en Prézorg

Ben jij zwanger en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? VoorZorg en Prézorg zijn er voor (jonge) vrouwen die net iets meer begeleiding en hulp nodig hebben bij de zwangerschap en de verzorging van hun kind. De VoorZorgverpleegkundige helpt je thuis, tijdens en na de zwangerschap. Met haar kun je al jouw zorgen en onzekerheden over je kind en het ouderschap bespreken. Meer weten? Kijk dan op de website van Jong JGZ of download de folder.

Meer informatie en contact

Jong JGZ
088 – 566 45 49
contact@jongjgz.nl
www.jongjgz.nl