Niet tevreden of een klacht?

Onze jeugdteam medewerkers proberen u zo goed mogelijk te helpen. Het kan natuurlijk voorkomen dat u niet tevreden bent of een klacht over ons heeft. Veel klachten zijn namelijk eenvoudig te verhelpen. Wij stellen het op prijs als u dit bespreekbaar maakt met de jeugdteam medewerker. Zo kunnen wij onze zorg en dienstverlening verbeteren.

Lukt dat niet? Dan kunt u ook de manager van de jeugdteam medewerker inschakelen. In een gezamenlijk gesprek proberen we dan tot een oplossing te komen. Neem hiervoor contact met ons op via 088-1239925, per e-mail via info@jeugdteamhw.nl of per post naar Jeugdteam Hoeksche Waard, W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-Beijerland. Als u schriftelijk contact opneemt, dan graag onder vermelding van de naam en geboortedatum van uw kind die hulp krijgt bij jeugdteam Hoeksche Waard.

Bent u niet tevreden over het resultaat? Of bespreekt u uw klacht liever niet persoonlijk?

Dan kunt u een klacht indienen bij de externe, onafhankelijke Klachtencommissie. Leden van de Klachtencommissie hebben geheimhoudingsplicht en komen binnen zes weken tot een uitspraak.

Wilt u hulp bij het op papier zetten van uw klacht? Of wilt u dat iemand u bijstaat tijdens het klachtentraject? Dan kunt u contact opnemen met een cliëntvertrouwenspersoon van Jeugdstem. Deze komt op voor de belangen van inwoners, die jeugdhulp ontvangen. U kunt bij Jeugdstem ook terecht voor vragen over de jeugdhulp, uw rechten of wanneer u iets wilt bespreken met een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Informeer naar een cliëntvertrouwenspersoon bij uw jeugdteam medewerker of kijk op de website via www.jeugdstem.nl. Gesprekken met de cliëntvertrouwenspersoon zijn uiteraard vertrouwelijk.

Werkt een jeugdteam medewerker volgens u beroepsmatig onjuist, in strijd met de beroepscode*?

Dan kan het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd voor u bemiddelen of de klacht behandelen. De behandeling van een klacht kost u niets.

Meer informatie over klacht- en tuchtrecht en uitgebreide contactmogelijkheden van de genoemde organisaties vindt u op onze website: www.jeugdteamHW.nl.

*U kunt de beroepscode gratis opvragen bij uw jeugdteam medewerker.