Spring naar content
Terug naar de vorige pagina

Ondersteuning voor onze jeugd en gezinnen in Zuid-Holland Zuid

Hoe er om wordt gegaan met corona in jeugdhulp?

Wellicht heb je door alle berichtgeving omtrent het coronavirus vragen over de jeugdhulp in jouw gemeente. Voor Stichting Jeugdteams staat de zorg en onze essentiële werkzaamheden centraal en doen wij er alles aan dat dit niet stil komt te liggen ter gevolge van dit virus. Echter, dienen we ook onze verantwoordelijkheid te nemen en de verspreiding van het virus zoveel mogelijk voorkomen.  

In overleg met cliënten zal besproken worden in hoeverre er de aankomende periode contact zal zijn en via welk medium. Onze medewerkers zijn opgeroepen om dit vooral via telefoon, app of video bellen te doen.  Daar waar dit echt nodig is vanwege bv. veiligheidsrisico’s  zullen nog wel contacten op kantoor of thuis plaatsvinden. 

Stichting Jeugdteams hanteert de maatregelen die het RIVM voorschrijft om de verspreiding van het virus (verder) te voorkomen. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Dit zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog als je geen papieren zakdoekjes heb
  • Schud geen handen 
  • Blijf thuis als je klachten (verkoudheid, hoesten, niezen, koorts) krijgt
  • Hou voldoende afstand (circa 1,5 meter)

Als de cliënten zelf verkouden of ziek is of hij is  in contact gekomen met iemand met het virus vragen wij dit te melden bij uw contactpersoon om verdere verspreiding te voorkomen.

Vooraf wordt door belanghebbende ook nog telefonisch gecheckt  of u geen klachten heeft en nemen dan ook de hygiëne en afstandsnormen met u door. 

Mocht de situatie omtrent het virus en de regels rondom de zorg veranderen zullen wij dit op onze website aangeven. Bij vragen, neem gerust contact met ons op via uw contactpersoon.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het coronavirus ook eens op de onderstaande websites: