Stichtig SaveWings organiseert activiteiten voor pleegouders (05-11-2017)

De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard hebben de Stichting SaveWings gevraagd activiteiten te organiseren om pleegouders te ondersteunen. SafeWings maakt onderscheid tussen enerzijds activiteiten die de kennisuitwisseling en weerbaarheid van u als pleegouder verhoogt, en anderzijds activiteiten die de zorgdruk vermindert. Het gaat om activiteiten om zelf en met elkaar weer even op adem te komen. Dit gebeurt door activiteiten voor pleegkinderen te organiseren zodat u even ‘vrij‘ heeft. En voor u als pleegouder zelf door ontmoetingsavonden te houden waar u aan elkaar het verhaal van wat het pleegouderschap met u doet kwijt kunt en door op u afgestemde weerbaarheidstrainingen. Ook organiseert SafeWings jaarlijks een ‘Inspiratie avond’ waar honderden pleegouders elkaar ontmoeten en op een inspirerende wijze contacten kunnen leggen. ‘Samen meer pleeggezin’ is ons motto.

In de Hoeksche Waard worden dit jaar 3 activiteiten georganiseerd:

FellowWings: 16 november (Strijen)

Een FellowWings avond is een bijzondere avond voor bijzondere mensen: de pleegouders. Op deze avond worden elkaars verhalen gedeeld. Niet over je pleegkind, maar wel over wat jouw zorg voor het pleegkind met jou en je omgeving doet. Een avond die je laat zien dat je als pleegouder niet alleen staat. Vooral gericht op pleegouder zijn en pleegouder blijven. 

Start:                     donderdag 16 november 19.30 uur
Locatie:                 Dorpshuis Streona, Stockholplein 6 in Strijen

PleegActief: 18 november (Numansdorp)

Kinderen van 4 tot 15 jaar worden 1 keer per maand opgevangen met een leuk programma. Een groep van vrijwilligers biedt pleegkinderen een heerlijke dag vol leuke activiteiten, zodat pleegouders die dag de handen vrij hebben.

Start:                    zaterdag 18 november 9.30 uur
Locatie:                Numansdorp

PleegActief: 9 december  (locatie volgt)

Meer informatie over de activiteiten vindt u op onze website www.safewings.nl.
U kunt zich daar ook aanmelden via het contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan het contactformulier in zodat wij u verder kunnen helpen.

U bent hier:Home | Jeugdteam HW | Nieuws | Stichtig SaveWings organiseert activiteiten voor pleegouders
Deel deze pagina

E-mail: info@jeugdteamhw.nl 
Telefoon: 088-123 99 25 / 140186