Cursus “de Zorg de Baas” voor ouders van zorg intensieve kinderen in de Hoeksche Waard (28-08-2018)

Op 10 oktober start in de Hoeksche Waard de cursus De Zorg de Baas speciaal voor ouders die intensief zorgen voor kinderen met een lichamelijke-, verstandelijke of psychische beperking. Deze cursus wordt georganiseerd door MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden.

Zorgen voor een kind is vanzelfsprekend. Ouders zorgen met liefde voor hun kind, maar als een kind extra zorg nodig heeft, vraagt dit ook veel tijd en energie. De kans om overbelast te raken is groot. De aandacht van ouders en de hulpverlening richt zich vaak op het kind, In deze cursus staat niet het kind, maar u centraal en krijgt u de handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op uw eigen situatie. Tijdens de cursus besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: verschillende rollen van u als zorgverlener, evenwicht tussen draagkracht en draaglast en de rol van het netwerk. (H)erkenning van en over uw situatie met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten.

Wanneer?

Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten, nl. op woensdagavond 10, 17, 24, 31 oktober en 7, 14 november. Er is een terugkomavond op 16 januari 2019.
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur

Waar?

Rembrandtstraat 1, 3297 EP in Puttershoek.

(Wilt u deelnemen aan een cursus, maar kunt u bovengenoemde data niet, dan kunnen we in onderling overleg bespreken welke mogelijkheden er in de regio zijn. We bieden ook een cursus aan in Nissewaard, neem hiervoor contact op met het servicebureau van MEE.)

Kosten?

De kosten van de cursus zijn eenmalig € 10,00 voor het schriftelijk materiaal. Voor aanmelden of vragen kunt u contact opnemen met MEE Zuid- Hollandse eilanden via telefoon (0181) 33 35 07 of per mail naar servicebureau@meezhe.nl. Aanmelden kan tot 1 oktober aanstaande.

Goed zorgen voor de ander, begint bij goed zorgen voor uzelf!

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan het contactformulier in zodat wij u verder kunnen helpen.

U bent hier:Home | Jeugdteam HW | Nieuws | Cursus “de Zorg de Baas” voor ouders van zorg intensieve kinderen in de Hoeksche Waard
Deel deze pagina

E-mail: info@jeugdteamhw.nl 
Telefoon: 088-123 99 25 / 140186