Ben ik verplicht om mijn sociale netwerk aan te spreken als ik hulp nodig heb voor mijn kind en/of gezin? Wat als ik geen sociaal netwerk heb om op terug te vallen voor hulp?

Het jeugdteam vraagt gezinnen om zoveel mogelijk eerst zelf te kijken naar oplossingen met hulp van het sociale netwerk.

Het netwerk is belangrijk om de jeugdhulp zoveel mogelijk in de eigen omgeving van het kind/gezin te laten plaatsvinden. Zo nodig, kan het jeugdteam een helpende hand bieden om samen met het netwerk te kijken welke oplossingen op eigen kracht of met hulp van vrijwilligers mogelijk zijn.

Als er hulpvragen overblijven of wanneer de vraag van een kind/gezin zodanig is dat er professionele jeugdhulp nodig is, dan kan er specialistische jeugdhulp bijgehaald worden.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan het contactformulier in zodat wij u verder kunnen helpen.

U bent hier:Home | Ouders, opvoeders en jongeren | Meest gestelde vragen | Ben ik verplicht om mijn sociale netwerk aan te spreken als ik hulp nodig heb voor mijn kind en/of gezin? Wat als ik geen sociaal netwerk heb om op terug te vallen voor hulp?
Deel deze pagina

E-mail: info@jeugdteamhw.nl 
Telefoon: 088-123 99 25 / 140186